Kokkens 8 hemmelige tricks til lækker servering

Skrevet af d. 21 juni 2016 under Café
0 kommentarer
Servering på flotte tallerkner

Lækker mad skal serveres på det helt rigtige isenkram, for det kan gøre en stor forskel for dine gæsters oplevelse – uanset om de sidder hjemme ved dit spisebord eller i din restaurant.

Sådan lyder det fra Thomas Pedersen, der er category manager for Isenkram/storkøkken hos Zederkof og har en fortid som kokkefaglærer og i restaurationsbranchen.

”Det betyder meget for smagen, hvordan maden anrettes. Kunder og gæster får en større tilfredsstillelse, når maden er pænt præsenteret. Det æstetiske udtryk betyder meget for oplevelsen af det samlede måltid,” forklarer Thomas Pedersen, der også har fordybet sig i netop den del af kokkefaget som en del af uddannelsen til akademi-gastronom.

Læs også: Brug Tolix stolen i din indretning

4 professionelle tips: Sådan bruger du dit isenkram optimalt

Men hvordan gør man så helt konkret? Det behøver slet ikke være så svært, så her får du Thomas Pedersens bedste råd til, hvordan det rigtige isenkram kan gøre en stor forskel for dig og dine gæster:

  1. Husk at isenkram er meget andet end glas og tallerkener. Det er også små skåle, fade og buffet-opsatser.

Isenkram til lækker buffet

Smukt anretning med isenkram

  1. Trenden inden for isenkram skifter hurtigt. Vi har for eksempel haft en periode, hvor mange serverede i små skåle eller på fade af træ. Nu er det sidste nye at bruge gammelt lertøj eller noget, der ligner.

Lækkert isenkram i lertøj og keramik

Rustikt lertøj til servering

  1. Tænk på farve og størrelse af isenkram , når du anretter: En portion ser større ud på en lidt rustik tallerken med højere kanter, end den gør på en flad, hvid tallerken.

Inspiration til rustikke tallerkner

sb-Churchill stonecast gul 03-p

  1. Madens stil og isenkram skal passe sammen: En hjemmelavet citronfromage gør sig godt i gamle mormor-skåle.

Fine skåle a la mormor

 

4 forårs-favoritter – 4 forslag til fin servering:

Retten: Varmrøget laks med ramsløgsmayonnaise

Servering: En sort skiferplade er en rustik baggrund for den fine laks. Den mørkegrå farve fremhæver laksens lyserøde farve, der komplementæres af den forårsgrønne ramsløg.

 

Retten: Let-ristet kammusling med blomkålscrudité

Servering: Vælg en lille glasskål som for eksempel Bubblina serien

 

Retten: Hjemmelavet rabarbertrifili

Servering: Du får flere smagsnuancer frem, hvis du også kan se farvenuancerne i retten. Vælg derfor en fin gennemsigtig servering som for eksempel disse serverings glas.

 

Retten: Grønne asparges i sous vide

Disse er blevet temperatur styret i et vandbad. Det er en perfekt måde at tilberede meget mad på – også derhjemme.

Servering: Vælg en firkantet glastallerken. Det lette gennemsigtige look passer godt til en let og fin forårsret som asparges.

 

Dæk det fineste bord til dine gæster

Zederkof er kendt for at levere isenkram, inde- og udemøbler, parasoller og meget andet til for eksempel restauranter, cafeer og hoteller. Se det store sortiment af 20.000 produkter på webshoppen Zederkof.dk.

Ga til toppen Ga til toppen

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *