Den ikoniske Tolix stol

Skrevet af d. 27 januar 2015 under Café
0 kommentarer
Tolix stole

Den ikoniske Model A stol fra franske Tolix er en moderne designklassiker, der har stået foran caféer siden 1934.

Stolen er designet af Xavier Pauchard, der egentlig mest er kendt som en pioner inden for galvanisering af metal i perioden efter Første Verdenskrig, hvor han opdagede, at han kunne rustbeskytte metal ved at dyppe det i smeltet zink.

Den viden brugte han til at skabe en stol i metal, der var holdbar og kunne stå uden for i al slags vejr, mens næsten alle andre lavede møbler af træ. Stolen har blandt andet huller i sædet, der lader regnen løbe igennem den, så den tørrer hurtigt. Derfor blev stolene fra Tolix især populære på caféer.

Den nuværende model af Tolix A stole er fra 1956, og den blev til efter at caféejere havde et ønske om, at den praktiske stol også kunne stables. Her blev den slanke ramme skabt, som stolene er så kendte for i dag.

Nu er det ikke kun caféer, der er glade for praktiske stol. Selvom stolens design har mange år på bagen, så er den tidsløs og meget moderne at se på. Derfor indgår Tolix A stolen også i samlingen på både Museum of Modern Art (MoMA) i New York, Vitra Design Museum i Weil am Rhein i Sydvesttyskland og Pompidou-centeret for kunst og kultur i Paris.

Læs også: Bliv ekspert i servering

Tolix stole i mange flotte farver

Tolix stole i alle regnbuens farver

Zederkof er leverandør af originale Tolix stole i Danmark, og vi har et stort udvalg af de forskellige modeller på lager. Desuden kan vi bestille specialfremstillet stole hjem i alle farver til dig direkte fra Tolix, så har du et ønske om en stol i en helt særlig farve, så er du velkommen til at kontakte os.

Se desuden vores udvalg af Tolix stole på webshoppen ved at klikke her.

Ga til toppen Ga til toppen

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *